Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K poslednímu odstavci v článku:

Na způsob předání našich těžkostí upozornil ve svém díle "Truchlivý" (rozpor víry a rozumu) náš velikán, J.A.Komenský. Uvedl např.:

Odlož, pravím, svůj rozum, chceš-li dojít k uklidnění mysli, a odlož zcela i svou vůli.

Ani nechtěj, ani nežádej, ba ani nepomýšlej na to, aby něco jinak bylo, než já činím. Modlit se ke mně můžeš. Dovoluji ti přednášet mně svoje těžkosti. Ba co víc, já ti to přikazuji. Ale posuzovat a trápit se nad tím, co se děje, to nedovoluji. Ani bát se a lekat se něčeho nešťastného. To je znamením nevěry.

0 0
možnosti

Mam radost, ze je tu zase jeden relativne normalni clanek. Ale ty Letnice jak je nazyvali tu uvedomeli, neboli svatodusni svatky podle tech neuvedomelych se slavi vzdy na prelomu kvetna a cervna, podle prvniko jarniho uplnku.

cili sice neaktualni, ale porad lepsi nez migranti a vojaci v afghanistanu.

1 0
možnosti

Svátek letnic se slaví 50 snů po svátku Velikonoc, proto jde o svátek datumově pohyblivý. Letos neděle velikonoční byla 1. dubna a neděle letniční, čili seslání Ducha svatého byla pak 20. května. V příštím roce budou Velikonoce 21. dubna a letnice budou 9. června 2019. V dalším roce budou Velikonoce slaveny 12. dubna 2020. Tedy podle prvního jarního úplňku. Proto v r. 2016 byly Velikonoce už 27. března!! Samozřejmě podle gregoriánského kalendáře!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS